1 Nisan 2014 Salı

Anneannem'den 'Ovmak Çorbası' , mide için birebir!

Anneannem ve tabiiki Annem, küçüklüğümden beri midemden hastalansam hemen bu çorbayı yaparlardı. Bol naneli olduğu için hemen ferahlatırdı beni bu çorba...

OVMAK ÇORBASI


Malzemeler:

2 yumurta
1 kahve fincanına yakın un
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kuru nane
7 bardak su
Kibrit kutusu kadar tereyağı
Tuz

Yapılışı:

Bir yumurtanın akı ile sarısını ayırıyoruz. Akı ile unu karıştırıp kuru ve sert bir hamur elde ediyoruz.bunu elimizle ovuşturarak parçalıyoruz. Bir tepsiye serip 1-2 saat kurutuyoruz. Sonra elimizin arasında ovaalayarak küçük parçalara ayırıyoruz. Aşağıda resimde görüldüğü gibi bulgur iriliğinde oluyor. Tencereye suyu koyuyoruz. Kaynamaya yakınken unlu taneleri yavaşça katıp sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca ateşi kısıp kaynamaya bırakıyoruz. Biraz piştikten sonra ateşten alıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısı ve bir tam yumurtayı iyice çırpıp çorbadan az az ekleyip alıştırdıktan sonra tamamını karıştırıyoruz. İki tatlı kaşığı dolusu naneyi ve tuzu ekliyoruz. Ayrı bir kapta tereyağı ile biber salçasını kızdırıp ilave ediyoruz. Çorbamız servise hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder