BİBER SOSLU TAVUK
Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs bonfile (kuşbaşı doğranmış)
2 adet kırmızı kapri biber
3-4 yeşil biber
2 domates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak veya bir adet taze sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (tercihe göre acı veya tatlı)
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Yapılışı:
Orta boy bir seramik tavaya yağı koyuyoruz ve tavukları burada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
İnce doğranmış biberleri ilave edip güzel kokuları çıkana kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Ezilmiş veya kıyılmış sarımsağı katıp bir iki kez döndürüyoruz. Tuz serper gibi unu serpip karıştırmaya devam ediyoruz. Limon suyu ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz. Kapak kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Domatesler yumuşayıp sos biraz koyulaşınca baharatları ve tuzu koyup ateşten alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder