6 Nisan 2014 Pazar

ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI

       


Şevketi bostan Ege ve Akdeniz bölgelerinin bir bitkisi. Bu nedenle her yerde bulunması zor. Çeşitli şekillerde pişirilebilen son derece sağlıklı bir bitki. Salatası özellikle balık menüleriyle çok iyi gider...

ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI

Malzemeler:



  • 1/2 kg. şevketi bostan
  • 2 bardak su
  • 1 limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 1/2 kahve fincanı otun haşlama suyu
  • Tuz


Yapılışı:


Şevketi bostan bol suda iyice yıkanır. Sertleşmiş kabukları ve yeşil kısımlardaki dikenli yapraklar alınıp körpe yeşiller bırakılır. Beyaz kökler 1-2 cm eninde uzun parçalara ayrılıp , boyuna da 4-5 cm. lik parçalara kesilir. Düdüklü tencereye 2 bardak su ve biraz tuz ile koyulup, düdük öttükten sonra 15 dakikaya ayarlanır. Pişen otlar , yarım fincan suyu ayırdıktan sonra süzülür, servis tabağına alınır. Henüz sıcakken üzerine haşlama suyu, zeytinyağI ve limon suyundan oluşan sos gezdirilerek zeytin taneleriyle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder