ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI
Malzemeler:
- 1/2 kg. şevketi bostan
- 2 bardak su
- 1 limon suyu
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
- 1/2 kahve fincanı otun haşlama suyu
- Tuz
Yapılışı:
Şevketi bostan bol suda iyice yıkanır. Sertleşmiş kabukları ve yeşil kısımlardaki dikenli yapraklar alınıp körpe yeşiller bırakılır. Beyaz kökler 1-2 cm eninde uzun parçalara ayrılıp , boyuna da 4-5 cm. lik parçalara kesilir. Düdüklü tencereye 2 bardak su ve biraz tuz ile koyulup, düdük öttükten sonra 15 dakikaya ayarlanır. Pişen otlar , yarım fincan suyu ayırdıktan sonra süzülür, servis tabağına alınır. Henüz sıcakken üzerine haşlama suyu, zeytinyağI ve limon suyundan oluşan sos gezdirilerek zeytin taneleriyle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder