2 Nisan 2014 Çarşamba

Ispanağın Son Demlerinde, 'Fırında Ispanak'

Artık bahar sebzelerinin zamanı. Ama hala ıspanak bulabiliyoruz. Bu tarifi ızgara balık veya etin yanında zevkle ikram edebilirsiniz...

FIRINDA ISPANAK

Malzemeler:

1/2 lt. süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı irmik
2 bardak kaşar rendesi
500 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı un
2 yumurta
1 tutam muskat rendesi
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Ispanakları ayıklayıp, yıkayıp ince ince doğruyoruz. 1 kaşık yağ ile ıspanakları hafifçe kavurup öldürüyoruz. Bu arada ayrı bir yerde sütün yarısına irmiği katıp, sürekli karıştırarak biraz kaynatıyoruz. Sulu muhallebi kıvamına gelecektir. Bu ılınınca, iyice çırptığımız iki yumurtayı,kaşar peynirinin yarısını, tuz karabiberi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı kavurduğumuz ıspanağa ekleyip bir taşım pişiriyoruz. Bir bardak kaşarı içine koyuyoruz. Yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Bir kaşık tereyağ ile bir kaşık unu hafif kavurup kalan sütü yavaş yavaş ilave ederek muhallebi kıvamında beşamel sos hazırlıyoruz, bir tutam muskat rendesi koyuyoruz. Bunu ıspanakların üzerine döküp kalan bir bardak peyniri üzerine serpiştiriyoruz. Biraz tatlı kırmızı biber de serpip 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder