18 Nisan 2014 Cuma

KIYMALI PATATESLİ BÖREK ; Bir yufka, bol dolgu

.

KIYMALI PATATESLİ BÖREK


Malzemeler:

1 yufka
200 gr. kıyma
İki büyükçe patates
1 kuru soğan
1 kırmızı kapya biber
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Yapılışı:

Kuru soğanı ince kıyıyoruz ve zeytinyağı ile seramik tavada kavuruyoruz.Kıymayı koyup suyunu çekene kadar soğanla birlikte karıştırıyoruz. İnce kestiğimiz kırmızı biberi ve rendelenmiş patatesleri ilave ediyoruz, patatesler yumuşayıp pişene kadar arada karıştırarak 15 dakika kadar pişiriyoruz. Tuz, karabiber, pul biber koyuyoruz. Bu karışım ılınınca bir kaşık yoğurt ve bir yumurta karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha bütün olarak seriyoruz. Karışımı kenarlardan 15 cm. kadar bırakarak yufkaya sürüyoruz. Boş kısımları üstüne katladıktan sonra dikkatlice yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Fırın pişirme kağıdı serili bir kaba koyup buzdolabına veya başka bir gün kullanacaksak derin dondurucuya koyuyoruz. Pişireceğimiz zaman 2-3 cm. lik dilimler kesip pişirme kağıdı serili tepsiye diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder