23 Nisan 2014 Çarşamba

Bezelye Kiyafet Değiştirdi: Bezelyeli Börek

Bezelye ile yeni denemelere devam ediyoruz, dünkü bohçaların içinin aynısını kullanarak bir yufka ile börek yapıyoruz...

BEZELYELİ BÖREK

Malzemeler:

1 yufka
500 gr. bezelye
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam muskat rendesi
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Seramik tavaya tereyağı ve unu koyuyoruz, orta ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütü ilave ederek, karıştırmaya devam ediyoruz, muhallebi kıvamında beşamel elde ediyoruz. Beşamel ılınınca haşladığımız bezelyeleri, kaşar rendesini, ince kıyılmış dereotunu ezmemeye dikkat ederek karıştırıyoruz. Yufkayı 8 eşit üçgene ayırıyoruz. Beşamelli içi bu yufkalara paylaştırıp sigara böreği gibi sarıyoruz. Hafif yağlanmış bir teflon veya seramik tavaya diziyoruz. Bir yumurta, bir çay bardağı süt ve bir tatlı kaşığı sıvı yağı bir kavanozda çalkalayarak karıştırıp üzerlerine döküyoruz. Onbeş dakika kadar dinlendirdikten sonra tavayı kapağı kapalı olarak hafif ateşe yerleştiriyoruz. Bir tarafı pişince ( kokudan da anlaşılabilir, ya da ucunu kaldırıp bakın) tavaya tabak kapatarak ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Ilık veya sıcak servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder