ENGİNARLI FIRIN MAKARNA
Malzemeler:
Yarım paket dilediğiniz makarna (spagetti, fırın veya paperdelle gibi)
4 enginar çanağı
1 bardak süt
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tutam muskat rendesi
1 demet dereotu
250 gr. kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Enginarları tuzlu ve limonlu suda haşlıyor, süzüyor ve ince dilimliyoruz.
Bir teflon tencereyetereyağı ve unu koyup orta ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Hafif pembeleşince yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebi kıvamında beşamel elde ediyoruz. Buna ılınınca muskat rendesi, az tuz, karabiber, haşlayıp süzdüğümüz makarnalar, enginarlar, rende kaşar peynirin yarısı ve son olarakta ince kıyılmış dereotunu ekliyoruz. Ezmeden karıştırıp tereyağı ile yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Kalan peyniri üzerine serpip 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Bu tarif dört kişi için yeterli oluyor. Daha kalabalık için bütün miktarları ikiye katlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder