8 Nisan 2014 Salı

OTLU RULO BÖREK ; Bir yufka, bol dolgu.


Hamuru az, içi bol ve hiç yağ kullanmadığımız bu böreği önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilir, gerektiğinde istediğiniz kadar dilim kesip pişirerek sıcak servis yapabilirsiniz. İçinin dolgusuna ben elimdeki malzemeleri kullandım. Ama daha yaratıcı olup başka malzemelerle de deneyebilirsiniz...

OTLU RULO BÖREK


Malzemeler:

1 yufka
1 bardak yoğurt
1 yumurta
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
250 gr kaşar loru

Yapılışı:

Bir bardak yoğurt, bir yumurta, kaşar loru, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu derin bir kapta karıştırıyoruz. Yufkayı bütün daire olarak tezgaha yayıyoruz. Dairenin dış dört parmaklık çemberini boş bırakıp hazırladığımız karışımı içteki daireye koyuyoruz. Aşağıdaki resimdeki gibi iki boş yanı üstüne katlayıp yufkayı yavaş yavaş, yırtılmamasına dikkat ederek rulo yapıyoruz. Bu ruloyu derin dondurucuya koyuyoruz. Yarı donukken çıkarıp iki santimlik dilimler keserek pişirme kağıdı döşenmiş tepsiye diziyoruz. 190 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Önceden hazırlayıp buzlukta bekletmiş isek kesmeden 10-15 dk. önce dışarı çıkarmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder