11 Nisan 2014 Cuma

Evimizde Bulunan Sebzelerle Fırın Güveç

Mevsimin sebzelerini birarada kullanarak fırında pişiriyoruz, mis gibi kokusuna bayılıyoruz...

MEVSİM GÜVEÇ

Malzemeler:

1 kg. taze bezelye
2 patates
300 gr. bonfile kuşbaşı
250 gr. cherry domates
1 kuru soğan
2-3 yemek kaşığı domates püresi
1 kırmızıiber ( küp doğranmış )
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Seramik tencereye yağı koyup orta ateşe oturtuyoruz ve iyice kurulanmış etleri koyuyoruz. Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı ilave ediyoruz, rengi dönene kadar pişiriyoruz. Kırmızı biberi ekliyoruz. Küp doğranmış patatesleri ve bezelyeyi, domates püresini, tuz karabiber, pul biberi koyuyoruz.üzerini kapatıp on dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bir bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ve yemeği fırın kabına aktarıyoruz. Üstüne domatesleri dizip 190 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
( Küçük kesilmiş dana bonfile etler bu şekilde pişebilir, ama diğer dana etlerini önce biraz su ilave ederek pişirmek gerekir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder