13 Nisan 2014 Pazar

Bildiğiniz 'ızgara köfte', ama üzerinde 'saganaki' var

Izgara köfte bildiğimiz klasik tarif. Yalnız, içine koyduğum maydanoz miktarını iki katına çıkardım, adeta otlu köfte gibi oldu, daha da lezzetli oldu. Ama, en büyük fark köftenin üzerinde. Cunda gezimde aldığım bol kekikli Girit peyniri 'saganaki' köftenin tadını da ikiye katladı. Bu peynir Ayvalık'tan başka bir yerde var mı diye sorarsanız ben hiç rastlamadım.

SAGANAKİLİ IZGARA KÖFTE

Malzemeler:

500 gr. dana kıyma
1 kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
250 gr. saganaki ( olmazsa az tuzlu başka bir kızartma peynirini üzerine kekik serperek kullanabiliriz)

Yapılışı:

Bayat ekmek içini ıslatıp iyice sıkıyoruz. Soğanı rendeliyoruz ve kıyma, tuz, karabiber, ekmek içi ve ince kıyılmış maydanoz ile uzun süre yoğuruyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp büyükçe yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Çok az yağlanmış seramik veya döküm tavada iki tarafı kızaracak şekilde pişiriyoruz. Ayrı bir tavada dilimlediğimiz saganaki peynirleri hiç yağ koymadan eritip kızartıyoruz. Köftelerin üzerine koyarak yanında garnitürlerle servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder