4 Nisan 2014 Cuma

ÇİLEKLİ PARFE


ÇİLEKLİ PARFE


Malzemeler:

500 gr + 250 gr çilek
1 kutu taze krema
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı+ 1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı :

500 gr. çileği iyice yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getiriyoruz. İçine bir paket ( 250 ml.) krema ve altı kaşık şekeri ilave edip çırptıktan sonra derin dondurucuya koyuyoruz. Bu arada yumurta akı ile bir kaşık şekeri çırpıp köpük haline getiriyoruz. Soğumuş ama henüz donmamış çilek püresini dondurucudan çıkarıp içine bu köpüğü karıştırıyoruz. Tekrar dondurucuda 1 saat kadar bekletip çıkarıyor ve çırpıcı ile 5-6 dk. yüksek hızda karıştırıyoruz. Bu karışımı derin dondurucuda saklıyoruz. Serviz yapacağımız andan 2 saat kadar önce çıkarıp ayaklı bir  kadehe önce biraz taze dilimlenmiş çilek koyup üzerine parfeden iki top yerleştiriyoruz. Taze çileklerle süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder