15 Nisan 2014 Salı

KAKAOLU, SAKIZ LOKUMLU KURABİYECİKLER



KAKAOLU LOKUMLU KURABİYE


Malzemeler:

100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı dolu kakao
1 pkt vanilya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr mini sakızlı lokum

Yapılışı:
 Oda sıcaklığında tereyağı, iki çorba kaşığı pudra şekeri, üç kahve fincanı un ile birlikte iyice yoğurup hamur elde ediyoruz. Hamurun elde rahatça yuvarlanabilir kıvamda olması gerek, bunu sağlamak için un miktarı çok az arttırılabilir. Elimizle kopardığımız küçük ceviz kadar parçaları top gibi yuvarlıyoruz ve parmağımızı batırarak oyuk açıyoruz. Buraya lokumu yerleştirip tekrar yuvarlayıp deliği kapatıyoruz. Kurabiyeleri tepsiye sıralıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşinceye kadar ( on dk. civarı ) pişiriyoruz. Bu arada bir çorba kaşığı kakao, bir çorba kaşığı pudra şekeri, bir pkt. vanilyayı bir tabakta karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeleri henüz ılıkken bu karışımda yuvarlıyoruz ve servis tabağına diziyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder