DOLDURULMUŞ TOP KABAKLAR
Malzemeler:
10 tane top kabak
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 bardak süt
100 gr kaşar loru
100 gr tulum peyniri
100 gr taze kaşar peyniri
1 demet dereotu
1 taze soğan
1 tutam toz kırmızı biber
Yapılışı:
Kabakların üstten saplarını kesip kabak oyacağı ile içlerini oyuyoruz. Mümkün olduğunca ince duvarlı olması iyi olur. Düdüklü tencere kullanıyorsak buhar sepetinde dört dakika haşlıyoruz. Çok fazla haşlarsak dağılır bu nedenle dikkat etmeliyiz. Bir teflon tavada tereyağını eritiyoruz, unu ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz. Sürekli karıştırarak az az sütü ilave ederek muhallebi kıvamında bir beşamel sos elde ediyoruz. İçine bir iki rende muskat koyup soğumaya bırakıyoruz. Ilınınca içine loru ve rende tulum peynirini, ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı karıştırıyoruz. Kabakların içine dolduruyoruz. Yağlanmış fırın kabına diziyoruz. Her kabağın tepesine kaşar peyniri koyuyoruz. 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyip nar gibi kızarıncaya kadar fırınlıyoruz. Sıcak servis ediyoruz.( önceden hazırlayıp yeneceği zaman fırınlamalıyız)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder