14 Nisan 2014 Pazartesi

DOMATESLİ PİLAV ; Yazın en güzel tatlarından



DOMATESLİ PİLAV


Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç
2.5 bardak sıcak su
1 bardak  domates rendesi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Pirinci bol su ile birkaç kez yıkayıp süzgüye alıyoruz. Orta boy bir tencereyi orta ateşte ocağa koyuyoruz. Zeytinyağı ve domates rendesini koyup biraz pişiriyoruz. Normalde pilavın ölçüsü üç bardak su olduğu halde domatesin suyu da olduğundan biraz azalttığımız için iki buçuk bardak sıcak su, tuz, karabiber ilave ediyoruz. Kaynayınca süzgüdeki pirinci koyuyoruz. Biraz kaynayınca ateşi kısıyoruz. Suyunu çekip üstü göz göz olunca iki kat kağıt havlu koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Çok kısık ateşte birkaç dakika bırakıp ocaktan alıyoruz. Yarım saat kadar beklettikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder