ÖRGÜLÜ TART
Malzemeler:
2 büyük ayva
1/2 bardak toz şeker
125 gr. tereyağ (erimiş)
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
2 bardak un ( biraz arttırılabilir )
Yapılışı:
Ayvanın kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz, bir teflon tencereye iki kaşık su ile koyup kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Çubuk blender ile püre haline getiriyoruz. Yarım bardak toz şeker ilave edip birkaç kez karıştırarak biraz pişirip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kapta tereyağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırıp hamur yoğuruyoruz. Top haline getirilip merdane ile açılabilecek bir hamur elde etmeliyiz, bu nedenle biraz daha un ilave edebiliriz. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirip tezgaha alıyoruz, yumurta kadar hamur ayırıp kalanı merdane ile kullanacağımız tart kalıbına göre bir cm kadar incelikte açıyoruz. Merdane yardımı ile yağlanmış tart kalıbına seriyoruz. Kalıbın etrafından sarkan kısımları kesip yumurta kadar ayırdığımız hamura ilave ediyoruz. Tartın çukur kısmına ayva püresini yayıyoruz. Hamurdan ince çubuklar oluşturup üstüne kafes şeklinde döşüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder