24 Nisan 2014 Perşembe

Taze, Lezzetli, Sağlıklı: 'Kabak Kurdele'

Kabak çok yararlı bir sebze. Limonun asidi ile pişirip, sızma zeytinyağı gezdirip, parmesan peyniri ile tatlandırıp harika bir lezzet elde ediyoruz...

KABAK KURDELE


Malzemeler:

3 Orta boy taze kabak
1 Limonun suyu
3 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı
   Deniz tuzu
   Parmesan peyniri rendesi

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp dış kabuklarını ince soyuyoruz. Kabak soyacağı ile boylamasına kurdele gibi ince şeritler kesip bir tabağa yerleştiriyoruz. Üstüne biraz tuz ve bir limonun suyunu gezdirip 15 dk. kadar bekletip limonun asidi ile kabakları pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra kabakların üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz. Üzerine parmesan peyniri rendeliyoruz ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder