26 Nisan 2014 Cumartesi

Mis Kokulu Cileklerle, "Çilekli Puding"

Çilek tek başına, hiçbir şey eklemeden zevkle yenecek bir meyve. Ayrıcada hafif, yağsız, az şekerli eklemelerle rahatlıkla misafirlere sunulabilir. Bu da o alternatiflerden biri. Tabii ki başka meyvelerle de yapılabilir...

ÇİLEKLİ PUDİNG

Malzemeler:

1/2 kg. çilek
1/2 lt. süt
4 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket dr. Oetcker tart jöle

Yapılışı:

Süt, irmik, ve toz şekeri orta boy bir tencerede karıştırıyoruz. Orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz. Oldukça koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alınca ya porsiyonluk kalıplara yada kare bir kaba döküyoruz. Soğuyunca üzerini çileklerle dolduruyoruz. Minik poşetteki tart jöleyi üzerindeki talimata göre hazırlayıp çileklerin üzerine hafifçe gezdiriyoruz. Bunu kullanmamızın nedeni çileklerin parlak ve taze korunması için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder