18 Nisan 2014 Cuma

Çok hafif, Cok Leziz, Cok Sağlıklı/ Cevizli Kabak

Hem kolay, hem lezzetli...

CEVİZLİ KABAK

Malzemeler:

3 kabak
1 bardak ceviz
1 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
Kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakların dışını ince soyup rendeliyoruz veya minik küp şeklinde doğruyoruz. Bir teflon tavaya zeytinyağı koyup kabakları arada karıştırarak 15 dk. civarında pişiriyoruz. Suyunu çekip yumuşaması lazım. Kabaklar ılınınca ayrı bir yerde hazırladığımız sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz. Robotta veya tahta üzerinde çok ince olmamak şartıyla kıydığımız cevizleri ilave edip karışımı servis tabağına alıyoruz. Üzerini kuru nane ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder