5 Nisan 2014 Cumartesi

Eski Türk Mutfağından: 'Elbasan Tava'

Oldukça kolay ve lezzetli bir yemek, denemekte ve çeşitlerimiz arasına katmakta fayda var. Ben tavuk ızgara but kullandım, kuzu eti de kullanabilirsiniz...

YOĞURTLU ET veya ELBASAN TAVA

Malzemeler:

500 gr. Yoğurt
2 yumurta
2 tepeleme çorba kaşığı un
1/2 limon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 tavuk ızgara but (kemiksiz, derisiz)
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tavuk butları yıkayıp iyice kurulayarak tencereye diziyoruz. Üstüne tuz, karabiber ve buzlukta sürekli sakladığımız limonun rendesini koyup kapağını kapatarak kısık ateşte suyu bitene kadar pişiriyoruz.
Bir kasede iki yumurtayı tel çırpıcı ile çırpıyoruz. İçine yoğurt, 1/2 limon suyu, 2 tepeleme kaşık un, tuz, karabiberkarıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Etleri üzerine yerleştiriyoruz. Tereyağı ile biber salçasını eritip önce etlerin üzerine kalanını da yoğurtlu karışıma döküyoruz. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder