YOĞURTLU ET veya ELBASAN TAVA
Malzemeler:
500 gr. Yoğurt
2 yumurta
2 tepeleme çorba kaşığı un
1/2 limon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 tavuk ızgara but (kemiksiz, derisiz)
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tavuk butları yıkayıp iyice kurulayarak tencereye diziyoruz. Üstüne tuz, karabiber ve buzlukta sürekli sakladığımız limonun rendesini koyup kapağını kapatarak kısık ateşte suyu bitene kadar pişiriyoruz.
Bir kasede iki yumurtayı tel çırpıcı ile çırpıyoruz. İçine yoğurt, 1/2 limon suyu, 2 tepeleme kaşık un, tuz, karabiberkarıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Etleri üzerine yerleştiriyoruz. Tereyağı ile biber salçasını eritip önce etlerin üzerine kalanını da yoğurtlu karışıma döküyoruz. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder