3 Nisan 2014 Perşembe

Enginar-Şevketibostan Birlikteliğine Tavuk Refakat Ediyor

Şevketi bostan ve enginar Girit mutfağında etli yapılacaksa süt kuzu eti kullanılır. Ama bizde kuzu eti pek yenmediğinden ben bu iki güzel tadı tavukla birleştiriyorum...

Malzemeler:

2 parça tavuk bonfile
2 bütün enginar (yoksa dört çanak)
500 gr. şevketi bostan
4-5 taze soğan
4-5 arpacık soğan
1 havuç
1 limon
2 tatlı kaşığı un
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Tavuk bonfileleri küçük kuşbaşı kesiyoruz. Bir kaşık yağı tencereye koyup tavukları suyunu çekene kadar döndürüyoruz. Yıkanıp, ayıklanmış, dörde bölünmüş enginarları ve saplarını tavukların üzerine yerleştiriyoruz. İnce doğranmış taze soğanları serpiyoruz. Yıkanıp doğranmış şevketi bostanları da bunların üzerine koyuyoruz. Arpacık soğanları aralarına ilave ediyoruz. Bir kavanozda  bir limon suyu, tuz, karabiber, toz şeker, zeytinyağı, un ve bir bardak suyu iyice çalkalayarak karıştırıyoruz. Sebzelerin üzerine döküyoruz. Düdüklü tencerede uyarı düdüğü öttükten sonra 15 dakika pişiriyoruz. Servis yaparken enginarları yerleştirip, tavuk etlerini içine dolduruyor, etrafına şevketi bostanları koyuyoruz.
(Normal tencerede pişiriyorsanız suyu biraz arttırmanız gerekebilir.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder