17 Nisan 2014 Perşembe

Pazarlardan Seçmeler: "Karışık Ot Mücver"

Ege bölgesi civarında yaşamayan ve çok renkli pazar yerlerine ulaşamayanlardan özür dileyerek karışık ottan yaptığım bu bir tür mücver tarifini veriyorum. Karışık ot dediğim baharda kırda bahçede çıkan ısırgan, ebegümeci, stifno ve benzerleri. Bulabildiğiniz otlarla deneyebilirsiniz ama pazarda karışık ot deyince biliniyor...

KARIŞIK OT MÜCVER

500 gr. karışık ot
150 gr. az tuzlu kaşar loru
2 taze soğan
Karabiber, kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
Yoğurt
1 taze sarımsak

Yapılışı:

İyice yıkadığımız otların sert saplarını alarak ayıklıyoruz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, buhar sepetinde beş dakika ( suya girmediği için tadı daha iyi oluyor ) , normal tencerede ise 15-20 dk. haşlıyoruz. Ilınınca elimizle iyice sıkarak suyunu süzdürüyoruz. Kesme tahtasında bıçakla kıyıyoruz (çok ince olmasına gerek yok). İçine peyniri karıştırıyoruz, karabiber, toz kırmızı biber, ince kıyılmış taze soğan koyuyoruz. Hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Bunan küçük yumurta kadar parçalar koparıp köfte şekli vererek yassılaştırıyoruz, hafifçe una buluyoruz. İki kaşık zeytinyağı koyduğumuz teflon veya seramik tavada iki tarafı hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İçine ince kıyılmış taze sarımsak karıştırdığımız yoğurt ile ılık servis yapıyoruz. Servis sırasında üzerine biraz sızma zeytinyağ gezdirilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder