30 Nisan 2014 Çarşamba

ENGİNAR ÇANAĞINDA BEZELYE

Mevsim sebzelerini olabildiğince değerlendiriyorum, çünkü onları bulabildiğim her gün için şükrediyorum. Dünyayı bu hızla tüketmeye devam edersek onların anılarda kalacağını sanıyorum...

ENGİNAR ÇANAĞINDA BEZELYE


Malzemeler:

4 adet enginar çanağı
1/2 kg. taze bezelye
4-5 taze soğan
1/2 demet dereotu
1 tepeleme tatlı kaşığı un
2 kesme şeker
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz
 1 bardak su

Yapılışı:

Taze soğanları tahtada ince kesiyoruz. Yarısını tencerenin dibine serpiyoruz. Üzerine enginar çanaklarını diziyoruz. Ayıklayıp yıkadığımız bezelyeyi döküyoruz. Kalan soğanları üzerine serpiştiriyoruz.bir kavanozda un, tuz, limon suyu, şeker ve yağı iyice çalkalıyoruz. Buna bir bardakta su katıp, sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Ben zamanı az olanlara düdüklü tencere tavsiye ederim. Ben de düdüklü tencerede yapıyorum. Pişmesi için on dakika yeterli oluyor. ( normal tencere ise orta ateşte enginar ve bezelyeler yumuşayana kadar ve biraz daha fazla su ile pişirmeliyiz) Enginarları servis tabağına alıp içlerine bezelye doldurup dereotu ile süsleyerek servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder