BOHÇALI BEZELYE
Malzemeler:
1 yufka
500 gr. bezelye
1 demet dereotu
125 gr kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp yıkıyoruz, haşlıyoruz, süzüyoruz. ( Ben düdüklü tencerede buharlı pişirme sepetinde 10 dk. pişirdim) Genişçe bir teflon tavaya un ve tereyağı koyuyoruz, orta ateşte hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz, muhallebi kıvamında bir beşamel elde ediyoruz. Ilınınca bunun içine bezelyeleri, ince kıyılmış dereotunu, rende kaşar peynirini, muskat, tuz, ve karabiberi ezmeden karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha serip yaklaşık 15*15 lik kareler kesiyoruz. Kenarlarda artan parçaları bu karelerin ortasında kullanabiliriz. Karenin ortasına bir yemek kaşığı bezelye içten koyup karenin dört ucunu biraraya getirip ortadan büküp açılmaması için parmaklarımızla bastırıyoruz. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip, 180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder