1 Mart 2014 Cumartesi

LİMONLU PASTA





LİMONLU PASTA

Malzemeler:



  • 1 paket kedidili
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 4.5 çay bardağı su
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta


Yapılışı:


Önce yumurta ve şekeri iyice karıştırıp, sonra buna limon suyu, limon kabuğu rendesi, nişasta, su ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Oldukça koyu muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. 26 cm. lik bir kalıba , sütle ıslattığımız kedidillerini bir sıra döşüyoruz. ( süte hemen batırıp çıkarmalıyız, yoksa çok yumuşarlar) Soğuyan muhalebiye bir paket krema katıp, çubuk karıştırıcı ile iyice çırpıyoruz. Kaşıkla kedidillerinin üzerine yarısını koyuyoruz. Bir sıra daha süte batırılmış kedidili döşüyoruz. Kalan kremayı koyuyoruz. Üzerini limon dilimleri veya kabuğu ile süslüyoruz.

3 yorum:

  1. Öncelikle birinci aydönümünü kutluyor,bize sunulan birbirinden pratik ve lezzeti tarifler için çok teşekkür ediyorum.
    Kedi dili ile yapılan her türlü pasta zaten favorimdir,ama şimdiye kadar limonlusunu hiç denememiştim,oldukça hafif ve lezzetli olduğunu düşünüyorum.İlk gelecek konuklarıma ben de bu lezzetli pastayı hazırlayıp sunacağım...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sema hanım,
    Sizi bir kez daha gönülden kutluyorum.Bizlere sunduğun birbirinden pratik ,lezzeti ve kendi adıma alışık olduğum , damak tadıma uygun tarifler için çok teşekkür ediyorum.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilginiz için teşekkür ederim, çok sevgiler...

      Sil