29 Mart 2014 Cumartesi

Girit'ten Bir Yemek: Peynirli Girit Kabağı


Girit kabağı ile yapılan çeşitli yemekler arasında en güzellerinden biri bu ;


PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI

Malzemeler:

Yarım kg. girit kabağı
250 gr. sert tulum peyniri
1 bardak domates rendesi
2-3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakları iyice yıkayıp baş ve uç kısımlarını kesiyoruz. Domatesin yarısını fırın kabının tabanına döşüyoruz. Her bir kabağı sandviç gibi, tam ayırmadan ikiye kesip ince dilimlenmiş peynirleri yerleştirip yan yana diziyoruz. Kalan domatesi üstüne serpiştirip, aralara ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları koyuyoruz. Üstüne zeytinyağı gezdiriyoruz. Yarım bardakta su koyup 190 derecelik fırına koyuyoruz. Kabaklar pişip peynir ve domatesler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık veya soğuk servis ediyoruz.
Bu yemek mutlaka taze domatesle pişirilmeli, konserve domates veya salça kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder