PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI
Malzemeler:
Yarım kg. girit kabağı
250 gr. sert tulum peyniri
1 bardak domates rendesi
2-3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları iyice yıkayıp baş ve uç kısımlarını kesiyoruz. Domatesin yarısını fırın kabının tabanına döşüyoruz. Her bir kabağı sandviç gibi, tam ayırmadan ikiye kesip ince dilimlenmiş peynirleri yerleştirip yan yana diziyoruz. Kalan domatesi üstüne serpiştirip, aralara ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları koyuyoruz. Üstüne zeytinyağı gezdiriyoruz. Yarım bardakta su koyup 190 derecelik fırına koyuyoruz. Kabaklar pişip peynir ve domatesler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık veya soğuk servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder