6 Mart 2014 Perşembe

Kuru Meyveli Kek

      
Üniversite yıllarımızda sevgili Şule'nin annesi Sahavet Teyze'nin yolladığı keklerin en güzeli ' kuru meyveli kek ' in tarifi, hafta sonuna doğru azalan enerjimizi toparlamak için ideal!

KURU MEYVELİ KEK

Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1.5 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
100 gr. tereyağı
1.5 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı bıçakla iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı iri kıyılmış beyazlatılmış badem
1 çay bardağı küp kesilmiş kuru kayısı
5 kuru incir, küp kesilmiş

Yapılışı: 

Kuru meyveleri hazırlayıp bir kapta karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, tarçını karıştırıyoruz.
Yumurta ve şekeri önce yavaş sonra daha yüksek hızda çırpıyoruz (3-4 dk.) Eritip soğuttuğumuz tereyağı çırpmaya devam ederek ekliyoruz. Un karışımını azar azar ilave ediyoruz. En son olarakta kuru meyveleri koyup, iyice yağlanmış kalıba döküyoruz. (Ben 24x16 dikdörtgen bir kalıp kullandım. ) 180 derecede 18-20 dk. Batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.


1 yorum:

  1. Malzemeler hazırsa ve de bu kolay anlatımı uygularsanız,alacağınız sonuç mükemmel olacak.Lezzet bombası da diyebileceğim bu keki,bugün şefin elinden tatma kısmetine eriştim.Gerçekten de hafif ve lezzetliydi,ayrıca besleyici olduğunu da düşünüyorum.Bundan sonra ,çay saatlerimin favorilerinden biri olacağı kesin...

    YanıtlaSil