28 Şubat 2014 Cuma

Nefis Cevizli Erişte




Makarna binbir kılığa girebilen bir yiyecek. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayın, binbir çeşidini yaratın. Bu benimkilerden biri...

CEVİZLİ ERİŞTE

Malzemeler:


  • 250 gr Ezine beyaz peynir
  • 2-3 kurutulmuş domates
  • 1 kapri biber
  • 250 gr. Erişte
  • 8 bardak su
  • 50 gr. tereyağ
  • 1 çorba kaşığı Akdeniz baharatı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 bardak ceviz
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber


Yapılışı:

8 bardak suyu büyükçe bir seramik tencereye koyuyoruz ve ateşe oturtuyoruz. Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz ekleyip erişteleri tencereye koyuyoruz. Arada karıştırarak 7-8 dk. pişiriyoruz. Tadına bakıp eriştenin piştiğinden emin olunca süzüyoruz ama süzme suyunu saklıyoruz. Seramik tencerede tereyağını eritiyoruz, tahtada iri kıydığımız cevizleri ekliyoruz. 2-3 dk. döndürdükten sonra kıyılmış bir diş sarımsağı, bir dk. sonrada dilimlenmiş kırmızı kapri biberi  ve sonrada ince kesilmiş kuru domatesleri ilave ediyoruz. Bunları birkaç dakika döndürdükten sonra bir bardak makarna haşlama suyu koyuyoruz. Süzülmüş erişteyi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kesme tahtasında maydanozları ince kıyıp ufalanmış ezine beyaz peynirle karıştırıyoruz ve eriştenin üzerine döküyoruz. Bunlarıda karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.

4 yorum:

  1. Ben de yaparım cevizli erişte,ama bu tarifteki malzemeler benim tarifimdeki malzemelere göre daha zengin.Ben malzeme olarak ev işi erişte,ceviz,peynir ve de tereyağı kullanıyorum yalnızca ve de erişteyi pilav gibi,suyunu çektirerek pişiriyorum.Ancak bu tarife göre HARİKA bir sonuç ortaya çıkmış ,en kısa sürede denenecekler listeme alıyorum.Ellerinize SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. Süzdüğün suyu sos gibi kullanınca ,krema kullanmışsın gibi bir sonuç çıkıyor, denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta tarifi tam olarak uygulayacağım...Yani erişteleri süzdükten sonra suyunu sos olarak kullanacağım...Teşekkürler...

      Sil
  3. Tabii akdeniz baharat ve sarımsak ayrı bir efsane:)

    YanıtlaSil