24 Mart 2014 Pazartesi

AKDENİZ BAHARATLI LAVAŞ YAPRAKLARI

Yemek öncesi peynir çeşitleri ile, veya güzel bir sos ile, ya da tek başına...
       

AKDENİZ BAHARATLI LAVAŞ

Malzemeler:

3 büyük lavaş
3 tatlı kaşığı Akdeniz baharat karışımı
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 çorba kaşığı ince permesan rendesi

Yapılışı:

Yağ ve ezilmiş sarımsağı bir tavada sarımsağın kokusu çıkana kadar hafif ateşte çok az süre ısıtıyoruz. Bunu her bir lavaşa paylaştırarak sürüyoruz. Her lavaşa birer tatlı kaşığı akdeniz baharatı ve birer yemek kaşığı permesan serpip 180 derecelik fırında 5 dk. fırınlıyoruz. Fırından çıkarınca her lavaşa birer kaşık sızma zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder