28 Mart 2014 Cuma

Kırmızı-Beyaz, En Güzel Renkler: Peynirli Biber


Yazın en güzellerinden biri, kırmızı kapri biber. Nereye girse lezzet katıyor. Ben mevsimi dışında kullanmak istemediğimden yazın güneşle en çok tatlandığı zamanlarda bolca alıp derin dondurucuda saklıyorum. Tohumunu temizleyerek bütün şekilde veya küp küp keserek kavanozda ya da robottan çekerek püre halinde. Burada kullandıklarım domates kırmızı biber, tabiiki geçen yazdan sakladıklarım...

PEYNİRLİ BİBER

Malzemeler:

6 adet kırmızı kapri biber ( uzun da olabilir )
250 gr. Tulum loru
1 tatlı kaşığı Akdeniz baharatı
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen (varsa taze)
100 gr. çamfıstığı
1 yemek kaşığı kuşüzümü
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Biberlerin üzerine bir kaşık yağı gezdirip , iki diş sarımsağı aralarına yerleştirip fırında közlüyoruz. Çok fazla pişip, fazla yumuşamamalı. Fırından alınca sıcakken bir naylon poşete koyup ağzını sıkıca bağlıyoruz. Soğuyunca çıkarıp ince dış kabuklarını soyuyoruz. Tadını kaybetmemesi için suyla yıkamıyoruz. Bu arada ayrı bir kapta lor, ezilmiş bir diş sarımsak ve baharatları iyice karıştırıyoruz. Yağsız bir tavada hafifçe pembeleştirdiğimiz fıstıkları, kuşüzümünü ilave ediyoruz. Bu karışımı kaşıkla biberlerin içine dolduruyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder