22 Mart 2014 Cumartesi

Kuşgözü ya da Karagöz Börülce Salatası

Haftada en az bir iki kez kullanmamız gereken baklagillerden güzel bir seçenek;
     

BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler:

250 gr. piyazlık börülce
1.5 limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taneli tatlı hardal
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 bardak ince dilimlenmiş kornişon turşu
2-4 ince kesilmiş kırmızı közlenmiş biber
Bol yeşillik; maydanoz, dereotu, taze soğan
Tuz

Yapılışı:

Börülceleri bir gece bol suda bırakıyoruz. Yıkayıp süzdükten sonra üstünü biraz örtecek kadar suda haşlıyoruz. Düdüklü tencere kullanıyorsak, on dakika yeterli. Daha sonra süzüp derin bir kaba alıyoruz.
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, hardal ve tuzu kavanozda iyice çalkalayıp ılık börülcelerin üzerine döküyoruz.(kesinlikle soğumuş olmasın, ılıkken sosu emiyorlar) en son yeşillikler olmak üzere diğer malzemeleri de ilave edip, üzerini zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder