BAKLALI ŞEVKETİ BOSTAN
Malzemeler:
4-5 taze soğan
1/2 kg. iç bakla
1/2 kg. Şevketi bostan
1 limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı un
1 bardak su
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yapılışı:
İyice yıkayıp beyaz kısımlarının sert yerlerini ve yeşilliklerinin dikenlerini temizlediğimiz şevketi bostanları uzun doğruyoruz. Taze soğanları ince kıyıyoruz. Baklaları yıkayıp süzüyoruz. Hepsini tencereye koyuyoruz. Bir kavanoza zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, karabiber, su , un koyup iyice çalkalıyoruz.
Sebzelerin üzerine döküyoruz. Düdüklü tencere kullanıyorsak 15 dk. normal tencerede sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Normal tencere için su miktarını arttırmalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder