15 Mart 2014 Cumartesi

HAMSİLİ PİLAV

     

HAMSİLİ PİLAV

Malzemeler:

750 gr. hamsi ( yıkanmış, temizlenmiş )
2 dolu yemek kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu
2 bardak pirinç ile pişirilmiş "dereotlu pilav" ( bkz. Kremvebeyaz eski yayınlar )

Yapılışı:

Hamsileri geniş bir kabın içine koyduğumuz mısır unu ve tuz içinde yuvarlayıp iyice una bulanmasını sağlıyoruz. 26 cm. çapında bir seramik tavayı zeytinyağı ile yağlıyoruz. Hamsileri sıkça, düzgünce, sıralıyoruz. Tavayı ocakta kısık ateşe koyuyoruz, üzerini kapatıyoruz. Tavayı arada oynatarak her yerinin pişmesini sağlıyoruz. 15-20 dk. sonra kapağı açıp yine kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Balıkların alt yüzlerinin kızardığından emin olmalıyız. Bu arada pişirip demlendirdiğimiz dereotlu pilavı tavaya balıkların üzerine yerleştiriyoruz. Tavayı servis tabağına ters çeviriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder