ENGİNAR SAPI SOSLU PAPERDELLE
Malzemeler:
4 enginar sapı veya çanağı
4 taze soğan
250 gr. paperdelle
1 avuç ceviz
Rende parmesan
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1/2 limon
1 demet dereotu
Yapılışı:
Odunsu kalın kısımlarını iyice temizlediğimiz körpe enginar saplarını 1-2 cm. Lik dilimlere kesiyoruz. Taze soğanı ince kıyıyoruz. Hepsini tencereye koyuyoruz. Bir kavanoza 2/3 kahve fincanı sızma zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz, bir bardak su, bir çay kaşığı un koyup iyice çalkaladıktan sonra enginarların üzerine döküyoruz. Orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar ( düdüklü kullanıyorsanız 15 dk.) pişiriyoruz. İnce kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz.Ayrı bir tencerede makarnaları tuzlu suda 7 dk. haşlıyor ve süzüyoruz, süzme suyunu saklıyoruz. Süzülmüş makarnayı enginar tenceresine boşaltıp suyu çok azsa birkaç kaşık haşlama suyundan ekliyoruz. Tahtada iri kıydığımız cevizleride karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine rende parmesan gezdiriyoruz.
İzmir'de enginarı, yaprakları ve sapıyla alabilme şansına sahip olduğumuz için,ben de yemeğini ve salatasını yaparken saplarını hep kullanırım.Ama bugüne kadar sadece saplarını makarna sosu olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu.Lezzetini çok sevdiğim enginarın makarna ile müthiş bir lezzet oluşturacağına eminim.Hemen denemek istiyorum,bu haftaki alışveriş listeme enginarı ekledim bile...
YanıtlaSil