İZMİR KÖFTE
Malzemeler:
600 gr. dana kıyma
1 büyükçe soğan
2 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 bardak kuru ekmek içi(ufalanmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 küçük domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı+ bir tutam un
1 bardak rendelenmiş domates ( veya üç çorba kaşığı domates püresi )
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, 2 yumurta, ince kıyılmış maydanoz, robottan geçirilmiş ekmek içi, tuz, karabiberi geniş bir kaba koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz (10 dk. kadar ). Yumurta kadar parça alıp köfteleri şekillendirip unda yuvarlıyoruz. Geniş bir seramik tavaya sıvı yağı koyuyoruz ve ateşe oturtuyoruz. Köfteleri tavada her iki tarafı kızaracak şekilde pişirip kağıt havlu serilmiş tabağa alıyoruz. Tavaya bir çorba kaşığı yağ koyup bir diş sarımsağı kokusu çıkana kadar birkaç saniye döndürüyoruz. Sonra domatesleri birkaç dakika kavurduktan sonra, domates rendesini (veya püreyi) koyup üzerine bir tutam un serpip 2-3 dk pişiriyor ve yarım bardak su ilave edip kaynadıktan sonra köfteleri de içine koyuyoruz. Hepsi beraber biraz pişince köftemiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder