26 Mart 2014 Çarşamba

Yeşil, Kirmizi: Hellimli Köz Biber

Lezzetli bir meze, özellikle yaz sofralarına güzel bir renk...

HELLİMLİ KÖZ BİBER

Malzemeler:

İri kırmızı kapya biber
Hellim peyniri
Sızma zeytinyağı
Maydanoz

Yapılışı:

Biberleri fırında veya ocakta közlüyoruz. Biber miktarını yiyecek kişi sayısına göre ayarlıyoruz. Közlenen biberleri hemen sıcakken bir naylon poşete koyup sıkıca bağlıyoruz. Soğuyunca çıkarıp ince dış kabuğunu soyuyoruz. Soymak için asla suya koymuyoruz veya yıkamıyoruz, bu lezzetini ve aromasını azaltıyor. Biberin sap kısmını kesip, tohumlarını iyice temizliyoruz ve boylamasına ikiye kesiyoruz. Hellim peyniri bir cm. kalınlığında dilimleyip seramik tavada yağ koymadan ızgara ediyoruz. Pembeleşince alıp etrafına kırmızı biber sarıp servis tabağına diziyoruz. Üstüne bir kaşık zeytinyağı gezdirip maydanozla süslüyoruz. Ilık servis edilirse güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder