21 Mart 2014 Cuma

Enginar Canağında Baklanin Ici Gidiyor

Enginarın bakla ile pişirilmesi Ege' de çok yaygın. Son derece yakışan iki bahar sebzesi...
       

BAKLALI ENGİNAR ÇANAĞI

Malzemeler:

6 adet enginar çanağı
1/2 kg. iç bakla
7-8 arpacık soğan
2-3 taze soğan
1 limon
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
Yarım demet dereotu

Yapılışı:

Enginar köklerini tencereye diziyoruz. İç baklaların sert dış kabuklarınıda soyup çanakların içine yerleştiriyoruz. Soyduğumuz arpacık soğanları çanakların arasına bütün olarak koyuyoruz. Taze soğanları çok ince kesip onu da serpiyoruz. Bir kavanozda yağ, un, limon suyu, tuz ve şekeri çalkalayarak iyice karıştırıyoruz. Karışıma bir bardak su ilave edip enginarların üzerine gezdiriyoruz. 
Düdüklü tencerede pişiriyorsak 15 dk. programlayacağız. Çelik tencerede ise orta ateşte sebzeler iyice pişene kadar pişireceğiz. Bu durumda su miktarı biraz arttırılabilir. Yemek pişince üzerini ince kıyılmış bol dereotu ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder