Malzemeler:
2 yumurta
2/3 bardak sıvı yağ ( ben fındık yağı kullandım )
1 bardak toz şeker
2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
3.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1.5 bardak kuru üzüm
Yapılışı:
2 yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve yoğurdu iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta karıştırdığımız un ve kabartma tozunu ilave edip hamuru iyice yoğuruyoruz. Üzümleri de ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Küçük ceviz kadar parçalar koparıp mermerde yuvarlayarak ince çubuklar elde ediyor ve bunları da halka veya düğüm şeklinde kıvırıyoruz. 180 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder