7 Mart 2014 Cuma

Kestane Kabak



Kışın en hafif tatlılarından biri balkabağı tatlısı. Benim çocuklarım da dahil 'asla yemem' diyenler de var. Ama bence marifet kabakta. Koyu kavuniçi, dışı yeşil ve sert  kabaktan yapılan tatlının kestane şekerinden farkı yok. Denemeyenler üzülebilir...

KESTANE KABAK


Malzemeler:


  • 500-600 gr. balkabağı
  • 1 bardak toz şeker
  • 200 gr. iç ceviz


Yapılışı:


Kabağı rendeliyoruz. Seramik tencereye şekerle birlikte koyuyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Çok su salarsa ateşi biraz yükseltebiliriz. Krem haline gelene kadar pişiriyoruz. Çok susuz kaldığını görürsek biraz su ilave edebiliriz. Karışımı soğuttuktan sonra silindir kalıpta bir sıra ceviz bir sıra kabak püresi sıkıştırıp kalıbı çıkarıyoruz. Yanında bir iki top dondurma ile servis edip nane yaprakları ile süsleyebiliriz.

1 yorum:

  1. En sevdiğim kış tatlısı,kabak tatlısını bugüne kadar hiç rendeleyerek yapmamıştım.Ama pazarda tükenmeden ilk fırsatta alıp deneyeceğim.Yapımı son derece pratik olan bu tarifin lezzetinin de güzel olacağına eminim.Burada, dondurma ve nane yapraklarıyla yapılan sunum ise HARİKA....

    YanıtlaSil