5 Mart 2014 Çarşamba

Ispanak Sufle

        
Dün ıspanağın kökünden, sapından çorba yaptık, yaprakları ne oldu diyebilirsiniz. Tabii ki onları da güzel bir şekilde değerlendirmek lazım. Eğer et seviyorsanız, yanında bir  et yemeği ile ya da sadece o! İşte ıspanak sufle;

ISPANAK SUFLE

Malzemeler:

1/2 kg. ıspanak
1 yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı un
1 bardak süt
Kibrit kutusu kadar tereyağı
Tuz, karabiber, muskat

Yapılışı:

Orta boy seramik tencereye birkaç kaşık su koyup , ıspanakları orta ateşte kapağı kapalı olarak 5-6 dakika haşlıyoruz.  Ispanağı süzgüye alıp, üzerine kaşıkla bastırarak iyice süzüyoruz. Aynı tencereye kibrit kutusu kadar  tereyağı koyup eritiyoruz, bir çorba kaşığı unu hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü azar azar ilave ediyoruz. Beşamel muhallebi kıvamında olacaktır. Tahta üzerinde ince ince kıydığımız ıspanakları beşamele karıştırıyoruz. Ilınınca bir bardak rendelenmiş kaşarı, tuzu, karabiberi ve bir tutam muskatı ilave ediyoruz. Bir yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz, sarısını soğumuş olan karışıma hızlıca karıştırıyoruz. Yumurtanın beyazını kar haline gelinceye kadar elektrikli karıştırıcı ile çırpıp  fazla hırpalamadan karışıma ilave ediyoruz. Yağlanmış küçük fırın kaplarına  ya da 16 cm. lik fırın kabına koyup 180 derecelik fırında 15 dk. kadar pişiriyoruz.

1 yorum:

  1. Mutfakta artan hiçbir şeyin ziyan olmadığına,mutlaka değerlendirilebileceğine verilen en güzel örnek.Kökünden ve sapından yapılan çorbadan sonra geriye kalan yapraklarının da değerlendirildiği ISPANAK:...Kış sebzelerinin baştacı...Kaşar,tereyağı kombinasyonu ile birleşince ortaya çıkan lezzet harika olmalı,sunuma gelince.......ÇOOOK BEĞENDİM....

    YanıtlaSil