4 Mart 2014 Salı

Anneannemden Ispanak Çorbası

     
                           

Anneannem savaş yaşamış kadındı. Hiçbir yiyeceği ziyan etmemeyi bize o öğretti. Ispanağı herhangibir yemekte kullandığında köklerini atmaz, nefis ve besleyici çorba yapardı. İşte o tarif ;

ISPANAK  ÇORBASI

Malzemeler:


2-3 taze soğan
1/2 kg ıspanağın kök ve sap kısımları
1 havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
1/2 limon suyu
1 bardak rendelenmiş domates ( yoksa kutu domates püre )
5 bardak sıcak su
1 avuç şehriye

Yapılışı:

İyice yıkanmış ıspanak köklerini tahtada ince kıyıyoruz. Havucu küçük küpler halinde doğruyoruz. Taze soğanlar ince kesiyoruz. Bir çelik tencereye yağı koyup soğanları 1 dakika kadar çeviriyoruz. Havucu ekleyip onu da 1-2 dk. döndürüyoruz. Kıyılmış ıspanakları koyuyoruz, suyunu çekene kadar, (3-4 dk.) kavurup domates rendesini ( veya püreyi ) ilave ediyoruz, kapağını kapatıp 4-5 dk. pişmeye bırakıyoruz. Suyu koyuyoruz, kaynayınca bir avuç şehriye ekleyip kapağı açık halde şehriyeler yumuşayıncaya kadar (4-5 dk. ) pişiriyoruz. Bir kasede yumurtayı çırpıp, yarım limon suyu ile karıştırıyoruz. Çorbadan az az ilave ederek karıştırdıktan sonra kasedekileri çorba tenceresine koyuyoruz. Servise hazırdır.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder