Malzemeler:
2 yufka
250 gr. dana kıyması
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 yeşil biber
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Kibrit kutusu kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kuru nane
1 kahve fincanı süt
Yapılışı:
Soğanı küçük doğruyoruz. Bir kaşık zeytinyağı ile rengi biraz değişene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip, suyunu çekip rengi değişene kadar döndürüyoruz. İnce kestiğimiz biberleri koyup hepsini 2-3 dakika pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Yufkanın birini tezgaha yayıyoruz. Kıymalı karışımın yarısını yufkanın üzerine dağıtıyoruz. Yufkanın ucundan başlayarak rulo şeklinde kıvırıyoruz. İki parmak genişliğinde dilimler kesip yağlanmış fırın kabına yanyana diziyoruz ( açık kısımları üste gelecek şekilde ). Aynı işlemi diğer yufka için tekrarlıyoruz. Bir kahve fincanı sütü yufkaların üzerine gezdiriyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk. kadar üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber salçası gezdiriyoruz. Kuru nane serpiyoruz.
Not: bu yemeği hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilir yeneceği anda fırınlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder