8 Mart 2014 Cumartesi

DANA KONTRFİLE SARMA ; Davetleriniz için...



Yemeğe misafiriniz varsa kolaylıkla sunabileceğiniz şık ve pratik bir ana yemek. Maharet hem sizde hem kasabınızda...
    

KONTRFİLE SARMA

Malzemeler:

1/2 kg dana kontrfile ( şnitzel inceliğinde dövülmüş,yağları temizlenmiş, madalyon büyüklüğünde parçalara ayrılmış)
1 bardak bayat ekmek içi kırıntısı
1 bardak galeta unu
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı kekik
1 kahve fincanı rende permesan
1/2 kahve fincanı rende kaşar peyniri
3 diş sarımsak
5-6 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
Etleri batırmak için zeytinyağı

Yapılışı:

Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda çekiyoruz. Galeta unu, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, permesan ve kaşar peyniri rendeleri, kekik, tuz, karabiberi ekleyip hepsini beraber robotta karıştırıyoruz. Kum gibi bir karışım elde ediyoruz. Buna 5-6 kaşık zeytinyağı ilave edip yine robotu çalıştırıyoruz. İrmik helvasına benzeyen ama topaklanmayan bir karışım elde etmeliyiz. Bunu önceden hazırlayıp bir iki gün buzdolabında bekletebiliriz. 
Zeytinyağını derin bir tabağa dökerek inceltilmiş küçük et parçalarını yağa batırıyoruz. Yağını iyice süzdürüp hazırladığımız karışıma bulayıp rulo yapıyoruz. Açılmaması için bir kürdan batırıyoruz. Hazırladığımız etleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine birer cm. Aralıkla diziyoruz. İyice kızdırılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişiriyoruz. (Fazla pişirilirse etler kuru olur)

Not: Bu yemeğin yanına daha önce tarifini verdiğim limonlu fesleğenli pilav veya ceviz soslu erişte çok yakışacaktır.

1 yorum:

  1. Et yemeği sevenler için farklı,pratik ve lezzetli bir tarif...Özellikle, etin bulanacağı karışımın önceden hazırlanıp dolapta bir süre bekletilebilme özelliği ile oldukça pratik..Karışımı önceden hazırlayıp,pişireceğiniz zaman, 10 dakikada geri kalan işlemi yapıp, pişinceye kadar da sofranızı hazırlayabilirsiniz...Konuklarınıza sunduğunuzda ,övgü alacağınız kesin...

    YanıtlaSil