2 Mart 2014 Pazar

BODRUM KURABİYESİ

        
                                         
                                              


Yıllar önce Bodrum'da bizi çaya davet  eden bir arkadaşımızın annesinden aldım bu tarifi. Bana hep o Bodrum'un pespembe begonvilli , güzel evini hatırlatır. Çocuklarımın küçüklüklerinden beri çok sevdikleri bu kurabiyeye bu nedenle 'Bodrum Kurabiyesi' adını verdik, O yürekleri sıcak insanları hatırlayalım diye. Çayınızı yudumlarken Bodrum kokusu almak isterseniz bu tarifi deneyin...

BODRUM KURABİYESİ


Malzemeler:



  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2/3 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr. tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket  karbonat ( 1 çay kaşığı)
  • 3 bardak un


Yapılışı:


Şeker, yumurta sarısı, yoğurt, erimiş tereyağı ve sıvıyağ derin bir kapta iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta un ve karbonat karıştırılır. Bu ikisi birleştirilerek iyice yoğurulur. Hamurdan ceviz kadar parça koparılıp elle bastırılarak 1 cm inceliğinde açılır. Küçük bir çay bardağı veya kalıpla kesilerek, pişirme kağıdı döşenmiş tepsiye dizilir. Kurabiyelerin üzerine ayırdığımız  yumurta akı sürülerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar (15 dk. civarında ) pişirilir.

1 yorum:

  1. Hem görüntü,hem de tarifi bana da anne kurabiyesini anımsattı.Her evde bulunacak malzemelerle pratik bir şekilde yapılıp,çaylarımızı yudumlarken damaklarımızda harika bir lezzet bırakacağı kesin...Yedikten sonra kalanlar da, mutfağın bankosunda,güzel bir cam kavanozda bize devamlı göz kırpacaklar gibi görünüyor...

    YanıtlaSil