Hepimizin çocukluğunun tatlı anısıdır mozaik pasta. Üç aşağı beş yukarı tariflerin hepsi aynı ve bir o kadar da haylaz. Bol şekerli, yarım kalıp yağlı , booool yumurtalı... Tamam çocuk bunlar yesin ama artık o günler geçti. Sağlıklı beslenme çocukluktan başlıyor. Ama kendimizi o tatlı anılardan mahrum etmek de olmaz ki! O zaman biraz revizyon gerek. İşte huzurlarınızda eski hamama yeni tas:)))
MOZAİK PASTA
Malzemeler:
- 2 paketten üç adet az petit beurre büsküi
- 2. tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1. paket vanilya
- 1. çay bardağı süt
- 1. çay bardağı kuru üzüm veya küçük küp kesilmiş kuru kayısı veya kuru incir
- 1. çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık veya badem veya bütün bunların yerine ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi ve damla çikolata
- 1. yumurta akı
- Fındık kadar tereyağ
Yapılışı:
Büsküviyi derin bir kapta elimizle ovalayarak ve bastırarak mümkün olduğunca ufalıyoruz. İçine kakao ve vanilyayı karıştırıyoruz. Yavaş yavaş sütü ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sütü yavaş eklememizin nedeni fazla sulanmaması. Hamuru birleştirici olması için yumurta akını ekliyoruz. Sonuçta yapışkan bir karışım olacak. İçine dilediğimiz kuru meyvaları (veya benim favorim portakal kabuğu şekerlemesini) ekliyoruz. Fındık kadar yağ ile azar azar elimizi kremler gibi yağlayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Topları istersek hindistancevizi, badem veya fındık tozu, ve eğer çocukların doğumgünü partisi için ise renkli süs şekerlerine buluyoruz. Bir kutuya sıralayıp derin dondurucuda saklıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder