ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Malzemeler:
1 kg çok kalın olmayan pırasa
2 tahta yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç pirinç
1 kırmızı kapya biber
2 orta boy havuç
Tuz, karabiber
1/2 limon suyu
Yapılışı:
Pırasaların baş kısımlarını ve kalın dış katını ayırıyoruz, bol suda kıvrımlarının arasına dikkat ederek iyice yıkıyoruz. Kesme tahtasında 2-3 cm genişliğinde dilimliyoruz. Havuçları ince soyup, yıkayıp dilimliyoruz. Kırmızı biberin çekirdekli kısmını çıkarıp küp küp doğruyoruz. Orta boy çelik tencereye zeytinyağı koyup orta ateşe oturtuyoruz. Havuçları 2-3 dakika yağda kavuruyoruz. Sonra sırasıyla kırmızı biber, biber salçası, domates salçası ve en son pırasaları ilave ediyoruz. Tuzunu da koyduktan sonra kapağını kapatıp orta ateşte on dakika kadar su ilave etmeden pişiriyoruz. Sebze kendi suyunu salıp yumuşayacaktır. Suyu iyice azalınca bir bardak sıcak su ilave edip havuçlar pişinceye kadar bekliyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz, pirinç pişince yarım limon suyunu koyup ve ateşten alıyoruz. (Ateşin hızına göre bazen su az gelebilir, pirinci ekleme aşamasında su çok azalmışsa biraz daha sıcak su ilave edebiliriz. Resimde de gördüğünüz gibi fazla sulu bir yemek olmayacaktır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder