Bu lezzetli topları yapıp buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, konuklarınıza kahve veya içki yanında ikram edebilirsiniz. Bu şık ve leziz ikramlıkları denemenizi tavsiye ederim.
SÜRPRİZLİ KESTANE TOPLARI
Malzemeler:
- 1/2 kg kestane
- 150 ml. çiğ krema
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 100 gr. bitter çikolata (kakao oranı %70 in üstünde olsun) ör: eti bitter karam
- 1 çay bardağı karışık meyve kabuğu şekerlemesi (küp küp kesilmiş)
- veya ince kıyılmış badem
- Toz kakao
- 1 çorba kaşığı viski (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kestaneleri iyice yıkayıp bir litre kadar suda yarım saat civarında haşlıyoruz. (Ben her zamanki gibi düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum ve hatta tencereme bir büyük bardak su koyup kestaneleri buhar sepetine doldurarak buharda 15 dk. pişiriyorum. Böylelikle hem zamandan kazanıyorum, hem de kestaneler daha lezzetli oluyor). Kestaneler haşlanınca soğumasını bekleyip kabuklarını soyuyoruz. Bir çelik kapta kremayı kaynatıyoruz, içine parçaladığımız çikolataları atıyoruz, eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Pudra şekerini ilave ediyoruz. Kestaneler ile bu sıcak karışımı ve bir çorba kaşığı viskiyi mutfak robotuna koyup iyice karıştırıyoruz.Elde ettiğimiz karışımı buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra çıkarıp içine bir çay bardağı meyve şekerlemesini koyarak, elimizle ceviz büyüklüğünde tutamlar alıp toplar yaptıktan sonra bunları kakao tozuna buluyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder