KAYISILI TART
Malzemeler:
- 1 paket Eti burçak büsküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 yumurta
- 1 paket labne peyniri
- 1/2 bardak tozşeker
- 200 gr kuru kayısı
- 1 bardak yoğurt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı:
İyice yıkanmış kayısıları bir bardak su ile orta ateşte pişiriyoruz ,suyu bitince ateşten alıp biraz ılınınca çubuk karıştırıcı ile krema haline getiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Eti burçak ile erimiş tereyağı mutfak robotundan geçirerek öğütüyoruz, 24-26 cm çapında tart kalıbına elimizle bastırarak döşüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 7-8 dk. tutuyoruz. Bu arada 2yumurtayı yarım bardak şeker ile önce yavaş sonra hızlı olarak 4-5 dk. çırpıyoruz. İçine labne ve kayısıları ilave ediyoruz. Fırından aldığımız büsküvi tabanının üzerine bu karışımı döküp tekrar fırına koyuyoruz . 20 dk. kadar pişiriyoruz. Bir bardak yoğurdu bir çorba kaşığı şekerle çırpıp fırından aldığımız kekin üstüne döküp 5 dk. daha fırınlıyoruz. Kekimiz hazır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder