8 Şubat 2014 Cumartesi

KAYISILI TART



KAYISILI TART

Malzemeler:


  • 1 paket Eti burçak büsküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket labne peyniri
  • 1/2 bardak tozşeker
  • 200 gr kuru kayısı
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tozşeker


Yapılışı:


İyice yıkanmış kayısıları bir bardak su ile orta ateşte pişiriyoruz ,suyu bitince ateşten alıp biraz ılınınca çubuk karıştırıcı ile krema haline getiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Eti burçak ile erimiş tereyağı  mutfak robotundan geçirerek  öğütüyoruz, 24-26 cm çapında tart kalıbına elimizle bastırarak döşüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 7-8 dk. tutuyoruz. Bu arada 2yumurtayı yarım bardak şeker ile önce yavaş sonra hızlı olarak 4-5 dk. çırpıyoruz. İçine labne ve kayısıları ilave ediyoruz. Fırından aldığımız büsküvi  tabanının üzerine bu karışımı döküp  tekrar fırına koyuyoruz . 20 dk. kadar pişiriyoruz. Bir bardak yoğurdu bir çorba kaşığı şekerle çırpıp fırından aldığımız kekin üstüne döküp 5 dk. daha fırınlıyoruz. Kekimiz hazır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder