2 Şubat 2014 Pazar

DEREOTLU PİLAV

 



DEREOTLU PİLAV

Malzemeler:


  • 2 bardak iri taneli baldo pirinç
  • 3 bardak tavuk suyu veya su ( sıcak)
  • 1 demet dereotu
  • 5 adet taze soğan
  • 3 tahta yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağı
  • 1 tepeleme çay kaşığı deniz tuzu


Yapılışı:


Pirinçleri birkaç kez bol su ile yıkayıp süzgüye alıyoruz. Orta boy seramik tencereyi ateşe koyuyoruz. Yağı ve ince kıyılmış taze soğanları ekleyip 1-2 dakika döndürüyoruz. İyice süzülmüş pirinçleri ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Sıcak suyu, tuzu da koyup önce orta ateşte daha sonra biraz kısarak pişmeye bırakıyoruz. Pilav suyunu cekip üstünde minik delikler oluşunca ateşi kapatıp ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırıyoruz ve üstüne iki kat kağıt havlu ile kapağı sıkıca kapalı olarak 15-20 dakika demlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder