17 Şubat 2014 Pazartesi

Ege'de Enginar Zamanı



En lezzetli sebzelerden biri enginar. Bölgemizde birçok şekilde pişiriliyor. Bizler genelde yapraklı halini çok seviyoruz. Bu tarif taze yapraklı enginar bulamayanlar ve daha pratik olmak isteyenler için; Klasik  zeytinyağlı enginar.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:



  • 4 temizlenmiş enginar kökü
  • 1 limon suyu
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 2 havuç
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3-4 taze soğan
  • 1 bardak su
  • 1/2demet dereotu




Yapılışı:

Taze soğanları kesme tahtasında ince kıyıyoruz. Düdüklü tencereye koyuyoruz. Üstüne enginar köklerini diziyoruz. Jülyen doğradığımız havuçları enginarların etrafına yerleştiriyoruz. Diğer tüm malzemeleri bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatarak iyice çalkalıyoruz. İçinde hiç un topağı kalmaması lazım. Bu karışımı enginarların üzerine döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp, buhar uyarı sesi geldikten sonra 10 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış dereotu ile süslüyoruz. Düdüklü tencere kullanmıyorsanız aynı işlemleri yapıp çelik tencerede enginar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirebiliriz. Su miktarı arttırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder