Kabak sıklıkla kullandığım bir sebze. Bu tarifteki yalancı sufleyi çayla servisinizde veya yemek davetlerinizde ara sıcak olarak rahatlıkla sunabilirsiniz. Üstelik çocuklar için de son derece sağlıklı...
KABAKLI SUFLE
Malzemeler:
- 1 adet yufka
- 2 orta boy kabak
- 1 yumurta
- 150 gr kaşar peyniri rendesi
- 100 gr kaşar loru ( veya istediğiniz başka bir peynir)
- 1 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı süt
- Kibrit kutusu kadar tereyağı
Yapılışı:
Bu yemeği yaparken küçük bir fırın kabı (24 cm çapında) veya 6 adet ısıya dayanıklı sufle kabı kullanabilirsiniz. Ben servisinin kolay olması açısından sufle kaplarını kullandım.
2 kabağı rendeliyoruz ve seramik tavada 1 çay kaşığı yağ ile 3 dk. kadar çeviriyoruz, (suyunu çeksin) soğuması için bir kenara alıyoruz. Yufkayı tezgaha serio, pasta tabağı ile 6 daire kesiyoruz. Bunları tereyağı ile iyice yağladığımız kaplara yerleştiriyoruz. Yufkaların fazlalıkları kaplardan dışarı sarkacaktır. Büyükçe bir kasede yumurta, kabak rendeleri, kaşar peynirinin yarısı, ince kıyılmış dereotu, kaşar loru ve sütü karıştırıyoruz. Daireleri kestiğimiz yufkanın kalan kısımlarını bu karışımın içine parçalıyoruz. Karışımı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerlerine kalan kaşarları ekip, kaptan taşan yufkaları üzerine kapatıyoruz. Yarım kibrit kutusu tereyağını eritip, bir çorba kaşığı sütle karıştırıp üzerlerine gezdiriyoruz. Sufle kaplarını önceden yapıp buzdolabında bekletebiliriz. Yarım saat kadar 180 derecelik fırında pişirip, kapları tabağa ters çevirerek çıkarıp sıcakken servis ediyoruz.
Not: iç karışım fazla sulu ise içine yarım yufka daha parçalayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder